De Gekke Haan

Theater - Feestzaal - Traiteur

Jurgen De Kerf

JURGEN DE KERF    Acteur, Auteur & Regisseur

   

Van kindsbeen af zat de theatermicrobe er bij Jurgen al in: Hij startte op 16 jarige leeftijd zijn acteurscarrière en kwam via verschillende gezelschappen bij het semi-professionele theater “Theater Authentiek Antwerpen” (Zeemanshuis) terecht o.l.v. Alex Van Haecke.

Hij volgde daarna een twee jaar durende acteurs- en zangopleiding. 

Alle theaterproducties opnoemen die hij speelde is gekkenwerk. Toch enkele die te belangrijk zijn om niet te vermelden: Rijen & Vrijen, Lanseloet van Denemarken, Schafttijd, De Gele trui, Buitenwippers, Inside Moulin Rouge, Die van ierneffe, Tv-Puree, Ann Christy, een evocatie van haar leven…

Verder speelde hij de twee uur durende monoloog van Alex van Haecke “Ik ben de voorzitter van de Europese Commissie” over psychiatrisch patiënt Christof Luyten en twee monologen van Dario fo, nl. “Het eerste mirakel van kinneke Jezus” en “De Rebellen van Bologna”, die nog steeds behoren tot zijn reisprogramma.

Hij werkte met regisseurs als: Guido Maeremans,  Alex van Haecke, Steven De Lelie, Freddy Poeck, Jos Dom, Gabriël Van Landeghem, Jeroen Maes…

Hij was voorzitter, acteur en de grote bezieler achter de “Kallosinostars” die jaarlijks volle zalen doen vollopen met hun revues.

Reeds op 23 jarige leeftijd startte hij zijn regisseurscarrière: Hij regisseerde een 25-tal theaterproducties in verschillende liefhebbers- en professionele gezelschappen.

Ondertussen is hij de grote bezieler achter het professionele theaterproductiehuis “T.A.K.-producties” te Kallo, waar hij als Zaakvoerder en Artistiek Leider alles in goede banen leidt.

Geschreven werken:

-          Hij schreef zijn eerste theaterstuk “Miserie Ministerie” dat met een 19 koppige cast in mei 2003 op de planken werd gezet.

-          Hij schreef een muzikale komedie: “You’re nobody…” Dit werk, geïnspireerd op de muziek van “The Rat Pack”, kreeg twee nominaties voor de Musicalprijzen 2005: in de categorie “beste musicalsong” voor de bewerking van de song “Send in the clowns” en dit samen met studio 100 (bloedbroeders) en Joop van den Ende (Passion). Een tweede nominatie werd verkregen in de categorie “publieksprijs”.

-          Hij schreef reeds zeven revues: “Terugblik”, “Met Lijst of Flietjes”, “Schip Ahoy”, “Patat erop”, “Arré Kroket!”, “De Vlaamse Slagers” en “Geef ‘em Zwan!” De laatste heeft hij  geschreven in opdracht van het bedrijf Unilever, (makers van de zwanworst)

-          Hij schreef een komisch en muzikaal eerbetoon: “ode aan Charlie Chaplin.” Deze productie liep 3 maanden in zijn eigen theater en elke dag tijdens de Gentse Feesten 2007.

-          In een schrijverscollectief met Gabriël Van Landeghem en Jeroen Maes werkte hij mee aan de creatie van de theatervoorstelling: “TV-Puree” .

-          Hij schreef de muziektheaterproductie: Ann Christy, een evocatie van haar leven. Hij maakte deze voorstelling ter nagedachtenis van haar 25 jarig overlijden. Met een 22 koppige cast brachten hij 28 voorstellingen in zijn eigen theater.

 

Verder is hij vaak op de beeldbuis te zien als acteur:

 “Familie”                       : (7 verschillende rollen) als fietsenmaker, als Limosineverhuurder, als garagist, als hartpatiënt, als zakenman, als loodgieter en als security-man

“Spoed”                         :  Als patiënt

“Zone Stad”                   :  Als gangster

“Sara”                           :  Als bankbediende 

“De show van het jaar 2007”: (2 verschillende rollen) als volksmens en als dartsspeler

“Wittekerke”                  : (2 verschillende rollen) Als Cipier en als leider van een betoging

“Mega-Mindy”                : Als slager 

“M!LF”                          : Hoofdpersonage in afl. “De Wisselman”, Hoofdpersonage in afl. “Carwash” en  Personage in afl. “Potpourri”

“De Oplichters”              :als autohandelaar

“Van vlees en bloed”     : Als klant

“Geubels en de belgen”: Als marginale friturist

“Aspe5”                      : Als marginaal type

“Goede vrijdag”           : als electricien (verborgen camera)

 

Films en reclame:

-          In 2009 is hij voor opnames naar Warschau (Polen) getrokken voor een nieuwe kortfilm, getiteld “Warszawa”.

-          Hij werkte als model voor Kinepolis Brugge, Neckermann en Algist Bruggeman.

-          Hij werkte als hoofdacteur mee aan 3 reclamespots voor Opel voor het autosalon 2008.

-          Hij werkte als hoofdacteur mee aan een reclamespot voor Carrefour. Link: https://www.youtube.com/watch?v=5r_sYmIpoek

-          Hij werkte als hoofdacteur mee aan de trailer voor het televisieprogramma “Can you duet?”

-          Hij werkte als acteur mee aan een reclamespot voor hebbes.be.

-          Hij werkte als acteur mee aan een reclamespot voor Socialistische Mutualiteiten.

-          Hij werkte als hoofdacteur mee aan een reclamespot voor Joe radio.

-          Hij werkte als hoofdacteur mee aan een reclamespot voor mediamarkt.

-          Hij werkte als hoofdacteur mee aan een vidioclip voor “A brand” voor het nummer “What’s taking you so long”. Link: https://www.youtube.com/watch?v=kQxNhmRr4Ss

-          Hij werkte mee als acteur aan een videoclip voor “Band of Willies” voor het nummer “Daddy O”. Link: https://www.youtube.com/watch?v=yugzOPTkBw8&spfreload=10

-          Hij werkte mee als hoofdacteur aan een reclamespot voor kruidvat (nederland). Link: https://www.youtube.com/watch?v=8JDmUD6zZcQ&spfreload=10

-          Hij werkte mee als acteur in de kortfilm “CADET” van het productiehuis Caviar

 

Concerten:

Hij gaf een concert omtrent de muziek van Hazes. 22 bomvolle zalen!

Hij organiseerde meerdere malen met een orkest een Kallo-zingt waar ze twee uur zorgen voor ambiance!

 

Reisvoorstellingen:

hij reist rond met zeven reisvoorstellingen:

Twee kindershows en een kinderdisco, twee monologen van Dario Fo, Cabaretshow “Ambiance”, een theatershow “Doe es wat Meneer Sonneveld”  en een seniorenprogramma “De tijd van toen”

 

Als Docent:

Hij gaf enkele jaren les bij "De Vrije Ateliers": Theateropleiding voor volwassenen te Sint-Niklaas.

 

Momenteel is hij bezig of in volle voorbereiding van volgende producties:

 

Weldra speelt hij de rol van gaston berghmans in een nieuwe show: Gaston & Leo

Hij regisseerd momenteel bij:

Waas Toneel team Sint-Niklaas: En eigen revue: Met Lijst of fLietjes

Hij werkt in stilte aan zijn nieuwe reisvoorstelling: “Doe es wat Meneer Sonneveld”